Vragen en antwoorden

Op de meest gestelde vragen

Waarom zou ik deelnemen aan Clubbier?

De tapbiermarkt is nogal ondoorzichtig. Je moet goed de weg weten in de afspraken en voorwaarden. Een 50 HL deal van de ene club kan veel beter zijn dan die van de andere. Samen inkopen is dan logisch om ervoor te zorgen dat elke club dezelfde topdeal heeft.

Levert een overstap naar een ander biermerk frictie op bij de leden en wat kan ik daaraan doen?

Clubbier heeft voor clubs een korte leden-enquête samengesteld. Een soort biermerk-switch die u aan uw leden kunt mailen. De uitkomst is voor u altijd positief want er wordt rekening gehouden met de besparingen.

Ik heb me zojuist aangemeld en nu?

Allereerst van harte welkom. U maakt nu al vanaf de eerste levering gebruik van de korting die wij u zullen doorgeven. Uw aanmelding is niet vrijblijvend en betekent ook daadwerkelijk deelname. Wij ronden het papierwerk van uw inschrijving af. Aansluitend maakt AB InBev een samenwerkingsovereenkomst en een logistieke afspraak.

Kan ik de inhoud van de Clubbier deal inzien?

Uit oogpunt van concurrentie zetten wij deze niet op onze website. U kunt uiteraard contact met ons opnemen via 0641 888 991 of info@clubbier.nl als u exact wilt weten hoeveel u via Clubbier kunt besparen. Ook kunt u onze gratis online bespaartool benutten. Succes.

Verandert er iets in de samenwerking met de brouwerij?

Nee. De contacten met de brouwerij, de leveringen en de bezoeken blijven zoals u dat gewend bent. Alleen uw bierprijs wordt aanzienlijk lager, ongeacht uw jaarlijkse tapvolume.

Ben ik ergens toe verplicht?

Uw deelname is volledig vrij. Wij vragen van u alleen een commitment aan het collectief van in elk geval één jaar. Daardoor kunnen wij aan een sterke groei van het collectief werken. Deelname betekent dat uw club voor samenwerking met brouwerij AB InBev kiest en dus een exclusieve keuze uit de bieren van deze brouwerij.

Hoe zit het met de kosten?

Deelname aan het collectief kost niets. De brouwerij betaalt Clubbier. En hoe meer clubs wij aansluiten, hoe hoger de korting wordt en hoe groter onze verdienste.

Wij halen andere dranken ook via de brouwerij. Blijft dat zo?

Andere dranken dan bier kunnen, als u dat wenst, gewoon met de bierlevering meelopen. Ook daarvoor kunt u terecht bij AB InBev. Dit kunt u zelf met de brouwerij regelen want Clubbier richt zich puur op de inkoop van bier.

Hoe gaat het met de bruikleeninstallatie van de brouwerij?

Brouwerijen nemen bij een overstap de tapinstallatie van elkaar over. En die krijgt u dan van de nieuwe brouwerij weer in bruikleen. Het kan zijn dat u een kelderbierinstallatie heeft en minder dan 80 HL bier verkoopt. Dan wordt de installatie niet automatisch overgenomen en moeten we even met AB InBev overleggen. Middels een service contract tegen ca. 150 euro per jaar bent u altijd verzekerd van een perfect werkende tapinstallatie en een heerlijk koud tapbiertje.

Kunnen wij met een sponsorovereenkomst of brouwerij-financiering toch meedoen?

Clubbier onderhandelt alleen over een hogere bierkorting. Aan een brouwerijsponsoring of -financiering zit meestal een afnameverplichting vast. In zo'n geval kunt u (nog) niet meedoen.

N.B. Afnemers van Heineken zijn altijd contractvrij en kunnen dus te allen tijde meedoen!

Hoe 'vrij' blijven wij als deelnemende sportvereniging bij Clubbier?

U kunt bij Clubbier opzeggen wanneer u dat wenst met een opzegtermijn van 3 maanden. We rekenen er bij uw aanmelding wel op dat u minstens 1 jaar meedoet. Zegt u voor 31 december van een kalenderjaar op, dan krijgt u over de tot dan toe afgenomen hectoliters in dat jaar géén staffelkorting uitbetaald.

Welke korting per hectoliter kunt u uiteindelijk verwachten?

Clubbier biedt op het tapbier een hoge korting. Deze communiceren wij niet online. Maar via onze bespaartool kunt u wel eenvoudig zelf uw besparingen berekenen. Ook op de speciaalbieren van AB InBev bieden wij de deelnemers hele scherpe kortingen aan, direct af-factuur. Tenslotte kunt u kiezen voor afname van de andere dranken. Daarvoor gelden ook zeer scherpe prijzen. Echter, afname daarvan is uitdrukkelijk niet verplicht!

Wij verkopen nu helaas weinig bier vanwege de Corona situatie. Kan onze club toch deelnemen?

Zeker. De huidige situatie is uitzonderlijk. Als u bij aanmelding uw jaarvolume opgeeft, mag dat het volume over 2019 zijn. Uw jaarvolume vindt u terug op de creditnota van uw brouwerij die u aan het einde van het jaar heeft ontvangen. Onze aanbieding voor sportclubs levert ook in dit uitzonderlijke jaar een hoge korting op.

De tapreiniging wordt al door Tapwacht verricht, kan onze club toch de Clubbierkorting krijgen?

Ook als uw club nu al gebruikt maakt van de Tapwacht, krijgt u de Clubbierkorting van 7,5% op alle kosten bij de Tapwacht.

Heeft u een andere vraag, belt u ons dan even op 0641 888 991.