Vragen en antwoorden

Op de meest gestelde vragen

Hieronder worden de meest gestelde vragen al beantwoord:

Waarom zou ik deelnemen aan Clubbier?

De tapbiermarkt is ondoorzichtig. Je moet er goed de weg weten m.b.t. de afspraken en voorwaarden. Een 50 HL deal van de ene sportclub kan bijvoorbeeld veel beter zijn dan die van een andere. Door samen in te kopen zorgt Clubbier ervoor dat elke deelnemende sportvereniging dezelfde topdeal heeft. 

Levert een overstap naar een ander biermerk frictie op bij de leden en wat kan ik daaraan doen?

Na vier jaar Clubbier kunnen wij op deze vraag volmondig antwoorden 'Nee!' Van alle deelnemende clubs hebben slechts enkele kritische reacties ontvangen. Het gros van de leden heeft louter positief gereageerd door de geweldige besparingen. Soms wordt er zelfs meer pils verkocht dan voorheen. En met ondermeer Hertog Jan hebben we een ijzersterk biermerk in het assortiment. Referentie-clubs zijn opvraagbaar.

Ik heb me zojuist aangemeld en nu?

Allereerst van harte welkom. U maakt al direct vanaf de eerste levering gebruik van de collectieve korting. Uw aanmelding is niet op 'proef' en betekent ook echt meedoen. Na aanmelding ronden wij het papierwerk van uw inschrijving af. Daarna stelt AB InBev de doorlopende en liberale samenwerkingsovereenkomst op en maakt met u een logistieke afspraak.

Kan ik de inhoud van de Clubbier deal inzien?

Uit oogpunt van concurrentie zetten wij deze niet op onze website. U kunt uiteraard contact met ons opnemen via 0641 888 991 of info@clubbier.nl als u exact wilt weten hoeveel u via Clubbier kunt besparen. Ook kunt u vrijblijvend onze gratis online bespaartool gebruiken.

Verandert er iets in de samenwerking met de brouwerij?

Nee. De contacten met de brouwerij, de leveringen en de bezoeken blijven zoals u dat gewend bent. Alleen de inkoopprijs van uw bier wordt aanzienlijk lager, ongeacht uw jaarlijkse tapvolume.

Ben ik ergens toe verplicht?

Uw deelname is volledig vrij. Wij vragen van u alleen om een commitment aan het collectief van tenminste één jaar. Daardoor kunnen wij aan de groei van het collectief werken. Deelname betekent dat uw club voor een samenwerking met AB InBev kiest en u een exclusieve keuze heeft uit de bieren van deze brouwerij.

Hoe zit het met de kosten?

Deelname aan het collectief kost niets. De brouwerij betaalt Clubbier o.b.v. volume. Hoe meer clubs wij aansluiten, hoe hoger uw korting wordt. Maar dus ook hoe groter onze Clubbier verdiensten. Wij hebben dus hetzelfde belang als u!

Wij halen andere dranken ook via de brouwerij. Blijft dat zo?

Andere dranken dan bier kunnen, als u dat wenst, gewoon met de bierlevering meelopen. Ook daarvoor kunt u terecht bij AB InBev. Dit kunt u zelf met de brouwerij regelen, want Clubbier richt zich puur op de inkoop van het bier. Qua prijzen is het zeker het overwegen waard.

Hoe gaat het met de bruikleeninstallatie van de brouwerij?

Brouwerijen nemen bij een overstap de tapinstallatie onderling van elkaar over. En u krijgt deze dan van de nieuwe brouwerij weer in bruikleen. Het kan zijn dat u een tankbierinstallatie heeft en minder dan 80 HL bier verkoopt. Dan wordt de installatie niet automatisch overgenomen en moeten we eerst even met AB InBev overleggen. Met een servicecontract van ca. 170 euro per jaar bent u altijd verzekerd van een perfect werkende tapinstallatie en een heerlijk koud tapbiertje.

Kunnen wij met een sponsorovereenkomst of brouwerij-financiering toch meedoen?

Clubbier onderhandelt alleen over een hogere bierkorting. Aan een brouwerijsponsoring of -financiering zit meestal een afnameverplichting vast. In zo'n geval kunt u (nog) niet meedoen. Alleen afnemers van Heineken zijn altijd contractvrij en kunnen dus te allen tijde meedoen!

Hoe 'vrij' blijven wij als deelnemende sportvereniging bij Clubbier?

U kunt bij Clubbier opzeggen wanneer u dat wenst, met een opzegtermijn van 3 maanden. Zegt u voor 31 december in het eerste kalenderjaar van uw deelname op, dan krijgt u over de tot dan toe afgenomen hectoliters géén staffelkorting uitbetaald.

Welke korting per hectoliter kunt u uiteindelijk verwachten?

Clubbier biedt op het tapbier een hoge korting die wij niet online communiceren. Via onze bespaartool kunt u eenvoudig en gratis zelf uw besparing berekenen. Ook op de speciaalbieren van AB InBev bieden wij de deelnemers een mooie scherpe korting aan. En, tenslotte, kunt u ook kiezen voor de afname van de andere dranken. Daarvoor gelden ook zeer scherpe prijzen. Maar deze afname is niet verplicht!

De tapreiniging wordt al door Tapwacht verricht, kan onze club toch de Clubbierkorting krijgen?

Ook als uw club nu al gebruikt maakt van de Tapwacht, krijgt u de Clubbierkorting van 7,5% op alle kosten bij de Tapwacht.

Heeft u een andere vraag, belt u ons dan even op 0641 888 991.