Vraag en Antwoord
Besparing - kosten = winst!

Questionnaire:


Waarom zou ik deelnemen aan Clubbier?

De tapbiermarkt is erg diffuus. Individuele deals zijn onderling totaal verschillend, en het is daardoor lastig de beste deal als individuele club te realiseren. Samen inkopen is dan de oplossing.

Wat verandert er in de samenwerking met de brouwerij?

De samenwerking met de brouwerij blijft exact hetzelfde. De dagelijkse contacten met de brouwerij, de leveringen, en de bezoekjes van de contactpersonen blijven allemaal hetzelfde. Alleen de bierprijs zal aanzienlijk lager zijn.

Ben ik ergens toe verplicht?

Uw club neemt deel op geheel 'liberale' basis. U kent maximale vrijheid. Wel vragen wij u om een commitment van tenminste 1 jaar deelname aan het collectief, om daarmee een totaalvolume te kunnen garanderen bij de onderhandelingen. Inschrijving betekent echter wel daadwerkelijk deelname.

Wij halen de andere dranken ook bij de brouwerij vandaan. Kan dat nog?

Alle leveringen blijven exact zoals u dat gewend bent. De andere dranken, naast het bier, kunnen, als u dat wenst, gewoon met de leveringen meekomen. Wel zult u over de andere dranken zelf prijsafspraken moeten maken; Clubbier richt zich vooralsnog alleen op het tapbier.

De bruikleeninstallatie is van de brouwerij. Hoe werkt dat?

Geen zorgen. De brouwerijen nemen, bij een overstap naar een andere leverancier, de tapinstallaties van elkaar over. De overgenomen en herziene tapinstallatie wordt daarna gewoon weer in bruikleen ter beschikking gesteld door de nieuwe brouwerij. In het algemeen heeft u daar totaal geen last van. Uiteraard zal Clubbier.nl hierbij een ontzorgende rol spelen.

Er is sponsorovereenkomst of financiering bij de brouwerij. Mogen we dan toch nog meedoen?

Clubbier onderhandelt alleen over de bierprijs. Hoewel een sponsorovereenkomst in feite het is als een hectoliterkorting, het is immers een belasting op het afgenomen volume, willen wij het makkelijk houden voor elke deelnemer. Bij een sponsorovereenkomst en financiering zit er vaak ook een afnameverplichting aan vast. Dan kunt u helaas (nog) niet meedoen.