Vraag en antwoord
En hoe zit het met de kosten?


Waarom zou ik deelnemen aan Clubbier?

De tapbiermarkt is ondoorzichtig. Je moet ècht de weg weten tussen de regels en afspraken en naar de brouwerijen. Een 50 HL deal van de ene club kan veel beter zijn dan van de buurclub. Samen inkopen is dan een logische oplossing, want daardoor heeft elke club de beste deal.

Verandert er iets in de samenwerking met een brouwerij?

Nee, die blijft exact hetzelfde. En ook de contacten met de brouwerij, de levering en de contactpersonen blijven hetzelfde. Alleen uw bierprijs zal aanzienlijk lager worden want daar doen wij het voor. Clubbier gaat naast u en dus niet op de stoel van de brouwer zitten.

Ben ik ergens toe verplicht?

Uw club neemt op liberale basis en met volledige vrijheid deel. Wij vragen van u alleen een commitment aan het collectief van i.e.g. één jaar. Daarmee kunnen wij bij de onderhandelingen namelijk een gezamenlijk volume garanderen. Bevestigt u in uw aanmelding dus uw daadwerkelijke verbruik. Dan rekent Clubbier met uw inbreng en met het juiste gezamenlijke basisvolume.

Hoe zit het met de kosten?

Wij berekenen voor deelname geen kosten door aan de deelnemers. Wij halen onze verdiensten bij de leveranciers en vragen de brouwerijen een vaste bijdrage per hectoliter voor ons werk. Deze is voor alle brouwerijen hetzelfde, dus die beïnvloedt niet de uiteindelijke brouwerij-keuze.

Wij halen andere dranken ook via de brouwerij. Blijft dat zo?

Alle leveringen lopen door zoals u gewend bent. Andere dranken dan uw bier kunnen als u dat wilt, gewoon met de leveringen meelopen. U moet daarover wel zelf prijsafspraken maken want Clubbier richt zich alleen op de inkoop van tapbier.

Hoe gaat dat met de bruikleeninstallatie van de brouwerij?

Brouwerijen nemen bij een overstap naar een andere leverancier, gewoon de tapinstallatie over. En die krijgt u van de nieuwe brouwerij gewoon weer in bruikleen. Daar hebt u doorgaans dus totaal geen last van. Uiteraard speelt Clubbier hierin voor u een begeleidende rol.

Kunnen wij met een sponsorovereenkomst of brouwerij-financiering toch meedoen?

Clubbier wil het overzichtelijk houden voor elke deelnemer en onderhandelt alleen over de bierprijs. Aan een 'brouwerij verplichtende' sponsorovereenkomst of financiering zit vaak ook een afnameverplichting vast. In zo'n geval kunt u helaas (nog) niet meedoen. Als er geen brouwerijverplichting aan vastzit, en bij Heineken is dat bijvoorbeeld altijd zo, dan kunt u zich wel gewoon aanmelden.

Hoe 'vrij' zijn we als deelnemende sportvereniging?

Clubbier kent geen 'afnameverplichting'. U kunt opzeggen, wanneer u dat wenst, met in achtname van een opzegtermijn van 3 maanden. Wel rekenen wij bij de aanmelding op een deelname van tenminste 1 jaar, zodat we de brouwerij ook iets te bieden hebben. Mocht u binnen het eerste afnamejaar alsnog opzeggen, dan ontvangt u over de tot dan toe afgenomen hectoliters géén korting.


Heeft u een andere vraag, belt u ons dan gerust even op 0641 888 991.