Vraag en antwoord

De meest gestelde vragen onder elkaar.

Waarom zou ik deelnemen aan Clubbier?

De tapbiermarkt is nogal ondoorzichtig. Je moet ècht heel goed de weg weten tussen de regels, afspraken en voorwaarden. Een 50 HL deal van de ene club kan veel beter zijn dan die van de andere. Samen inkopen is dan logisch, want dan heeft elke club dezelfde topdeal.

De overstap naar een ander biermerk levert frictie op bij enkele leden. Wat kan de club daaraan doen?

Clubbier heeft een korte leden-enquête samengesteld als toets bij de leden over de biermerk-switch. Deze enquête kunt u voorafgaand aan de aanmelding naar de leden door mailen. De uitkomst is voor de club altijd positief; er wordt rekening gehouden met de besparingen. Wij kunnen u deze enquête doorsturen.

Ik heb me zojuist aangemeld, en nu?

Allereerst dank u wel. Vanaf de eerste levering kunt u ruim gebruik maken van onze scherpe kortingen, die wij u direct na uw aanmelding aan u zullen doorgeven. Realiseert u zich, dat de aanmelding ook daadwerkelijk deelname betekent. Wij ronden uw inschrijving af met het communiceren van de inhoudelijke deal en het afronden van de nodige paperassen. Aansluitend zal AB Inbev een volledig 'liberale' samenwerkingsovereenkomst met u afronden, en de logistieke afspraken maken. Daarna is het bestellen en meteen flink geld besparen!

Waar kan ik de inhoud van de Clubbier deal inzien?

Uit oogpunt van concurrentie zetten wij de inhoud van de deal niet op onze website. Dat de besparingen niet gering zijn is ons vanaf de start al duidelijk geworden. Maar als u toch exact wilt weten welke besparingen Clubbier uw club te bieden heeft, druk dan hier en bereken het eenvoudig zelf. U kunt uiteraard ook even contact met ons opnemen via  info@clubbier.nl of bel 06 41888991.

Verandert er iets in de samenwerking met de brouwerij?

Nee, de contacten met de brouwerij, de leveringen, en de bezoekfrequentie blijven zoals u dat gewend bent. Alleen uw bierprijs wordt aanzienlijk lager, want daar hebben wij voor gezorgd. Elke deelnemende club krijgt dezelfde eerlijke bierprijs ongeacht het individuele jaarvolume.

Ben ik ergens toe verplicht?

Uw club neemt, zoals dat heet 'op liberale basis' en dus in volledige vrijheid deel. Wij vragen van u alleen een commitment aan het collectief van in elk geval één jaar. Daarmee kan Clubbier ook echt werken aan een sterke groei van het collectief. Deelname aan Clubbier betekent wel, dat de club kiest voor een samenwerking met brouwerij AB InBev en dus zal de club exclusief de bieren van deze brouwerij schenken.

Hoe zit het met de kosten?

Wij berekenen voor deelname geen kosten aan de deelnemers. Wij halen onze verdiensten bij de brouwerij. Dan gaat het om een vaste bijdrage per verkochte hectoliter voor ons werk. Hoe meer clubs wij aansluiten, hoe hoger de kortingen worden, maar ook hoe meer wij verdienen. Iedereen blij!

Wij halen andere dranken ook via de brouwerij. Blijft dat zo?

Alle leveringen lopen, zoals u dat gewend bent. Andere dranken naast het bier kunnen, als u dat wenst, gewoon met de leveringen meelopen. Ook daar offreren wij u scherpe prijzen voor namens AB InBev. Dit kunt u verder zelf met de brouwer afronden, want Clubbier richt zich uitsluitend op de inkoop van tapbier.

Hoe gaat het met de bruikleeninstallatie van de brouwerij?

Brouwerijen nemen bij een overstap, onderling de tapinstallatie van elkaar over. En die krijgt u dan van de nieuwe brouwerij gewoon weer in bruikleen. Daar heeft u dus totaal geen last van. Alleen als uw club een kelderbier installatie heeft en minder dan 80 HL bier verkoopt, dan wordt de installatie niet automatisch overgenomen. In dat geval gaat dit in overleg met AB InBev.

Kunnen wij met een sponsorovereenkomst of brouwerij-financiering toch meedoen?

Clubbier houdt het voor elke deelnemer overzichtelijk en onderhandelt alleen over de bierprijs. Aan een brouwerij-sponsoring of brouwerij-financiering zit meestal een afnameverplichting vast. In zo'n geval kunt u (nog) niet meedoen. Als uw club geen brouwerijverplichting kentdan kunt u zich gewoon op elk moment aanmelden. Let op: Afnemers bij Heineken zijn altijd 'brouwerijvrij' en kunnen dus te allen tijde meedoen!

Hoe 'vrij' blijven wij als deelnemende sportvereniging bij Clubbier?

Clubbier kent geen afnameverplichting. U kunt dus opzeggen wanneer u dat wenst, met inachtname van de opzegtermijn van 3 maanden. We rekenen bij uw aanmelding wel op een deelname van tenminste 1 jaar zodat wij de groei van het Clubbier collectief vorm kunnen geven. Zegt u alsnog binnen het eerste afnamejaar op, dan krijgt u over de tot dan toe afgenomen hectoliters helaas géén staffelkorting uitbetaald.

Welke korting per hectoliter kunt u uiteindelijk verwachten?

Clubbier biedt echt serieuze kortingen aan op het tapbier. Uit concurrentie oogpunt worden deze niet publiekelijk gepubliceerd, maar ze zijn direct bij ons opvraagbaar. Ook op de speciaalbieren van AB InBev bieden wij onze deelnemers hele scherpe kortingen af-factuur aan. Voor inhoudelijke informatie omtrent de deal kunt u eenvoudig contact met ons opnemen.

Wij verkopen nu helaas weinig bier vanwege de Corona situatie. Kan onze club toch deelnemen?

Ja hoor, u kunt gewoon deelnemen. Deze corona toestand is uitzonderlijk. Als u uw jaarvolume bij aanmelding opgeeft, mag u het jaarvolume over 2019 invullen. Dit jaarvolume kunt u vinden op de creditnota van uw brouwerij, die u heeft ontvangen aan het einde van het jaar. Ons aanbod kent een kortingsstaffel, die ook in dit uitzonderlijke jaar nog een hele mooie korting oplevert.

De tapreiniging wordt al door Tapwacht verricht, kan onze club toch de Clubbierkorting krijgen?

Ook als uw club nu al gebruikt maakt van de reinigingsservice van Tapwacht, kunt u zich toch gewoon aanmelden voor de speciale Clubbierkorting van 7,5% op alle mogelijke kosten bij Tapwacht.


Heeft u een andere vraag, belt u ons dan gerust even op 06 41 888 991.