Vraag en antwoord
En hoe zit het met de kosten?

Waarom zou ik deelnemen aan Clubbier?

De tapbiermarkt is nogal ondoorzichtig. Je moet ècht heel goed de weg weten tussen de regels, afspraken en voorwaarden. Een 50 HL deal van de ene club kan veel beter zijn dan die van de andere. Samen inkopen is dan logisch, want dan heeft elke club dezelfde topdeal.

Ik heb me zojuist aangemeld, en nu?

Dank u wel voor de aanmelding. Vanaf de eerste levering kunt u ruim gebruik maken van onze scherpe kortingen, zoals gezegd, ruim 45% korting op de bruto bierprijzen. Realiseert u zich, dat de aanmelding ook daadwerkelijk deelname betekent. Wij ronden uw inschrijving af met het communiceren van de inhoudelijke deal en het afronden van de nodige paperassen. Aansluitend zal AB Inbev een volledig 'liberale' samenwerkingsovereenkomst met u afronden, en de logistieke afspraken maken. Daarna is het bestellen en meteen geld besparen!

Waar kan ik de inhoud van de Clubbier deal inzien?

Uit oogpunt van concurrentie zetten wij de inhoud van de deal niet op onze website. Maar als u exact wilt weten wat Clubbier uw club te bieden heeft, neem dan contact op via info@clubbier.nl of bel 0641888991.

Verandert er iets in de samenwerking met de brouwerij?

Nee, de contacten met de brouwerij, de leveringen, en de bezoekfrequentie blijven hetzelfde. Alleen uw bierprijs wordt aanzienlijk lager, want daar hebben wij voor gezorgd. Elke deelnemende club krijgt dezelfde eerlijke bierprijs.

Ben ik ergens toe verplicht?

Uw club neemt, zoals dat heet 'op liberale basis' en dus in volledige vrijheid deel. Wij vragen van u alleen een commitment aan het collectief van i.e.g. één jaar. Daarmee kan Clubbier ook echt werken aan een sterke groei van het collectief. Deelname betekent wel, dat de club kiest voor een samenwerking met brouwerij AB Inbev, en dus exclusief de bieren van deze brouwerij zal schenken.

Hoe zit het met de kosten?

Wij berekenen voor deelname geen kosten aan de deelnemers. Wij halen onze verdiensten bij de brouwerij. Dan gaat het om een vaste bijdrage per verkochte hectoliter voor ons werk. Hoe meer clubs wij aansluiten, hoe hoger de kortingen, maar ook hoe meer wij verdienen. Iedereen blij!

Wij halen andere dranken ook via de brouwerij. Blijft dat zo?

Alle leveringen lopen door zoals u gewend bent. Andere dranken naast het bier kunnen, als u dat wilt, gewoon met de leveringen meelopen. Ook daar bieden wij u scherpe prijzen voor. Deze kunt u met AB Inbev zelf afspreken, want Clubbier zelf richt zich uitsluitend op de inkoop van tapbier.

Hoe gaat dat met de bruikleeninstallatie van de brouwerij?

Brouwerijen nemen bij een overstap, onderling de tapinstallatie van elkaar over. En die krijgt u dan van de nieuwe brouwerij gewoon weer in bruikleen. Daar heeft u dus totaal geen last van. Alleen als uw club een kelderbier installatie heeft, maar < 80 HL bier verkoopt, wordt de installatie niet automatisch overgenomen.

Kunnen wij met een sponsorovereenkomst of brouwerij-financiering toch meedoen?

Clubbier houdt het voor elke deelnemer overzichtelijk en onderhandelt alleen over de bierprijs. Aan een brouwerij-sponsoring of brouwerij-financiering zit meestal een afnameverplichting vast. In zo'n geval kunt u (nog) niet meedoen. Als uw club geen brouwerijverplichting kentdan kunt u zich gewoon op elk moment aanmelden. Let opHeineken afnemers zijn altijd 'brouwerijvrij' en kunnen dus te allen tijde meedoen!

Hoe 'vrij' blijven wij als deelnemende sportvereniging bij Clubbier?

Clubbier kent geen afnameverplichting. U kunt dus opzeggen wanneer u dat wenst, met inachtname van de opzegtermijn van 3 maanden. We rekenen bij uw aanmelding wel op een deelname van tenminste 1 jaar zodat wij de brouwerij ook iets te bieden hebben. Mocht u binnen het eerste afnamejaar alsnog opzeggen, dan wordt u over de tot dan toe afgenomen hectoliters helaas géén staffelkorting uitbetaald.

Welke korting per hectoliter kunt u uiteindelijk verwachten?

Clubbier biedt een HL-korting van circa 45%, tot straks zelfs groter dan 50%, op de bruto tappilsprijs. Ook op de speciaalbieren van AB Inbev bieden wij onze deelnemers een serieuze hectoliterkorting. Voor verdere inhoudelijke informatie omtrent de deal kunt u contact met ons opnemen.

Wij verkopen nu helaas weinig bier vanwege de Corona situatie. Kan onze club toch deelnemen?

Ja hoor, u kunt gewoon deelnemen. Deze corona toestand is uitzonderlijk. Als u uw jaarvolume bij aanmelding opgeeft, mag u het jaarvolume over 2019 invullen. Dit jaarvolume kunt u vinden op de creditnota van uw brouwerij, die u heeft ontvangen aan het einde van het jaar. Ons aanbod kent een kortingsstaffel, die ook in dit uitzonderlijke jaar nog een hele mooie korting oplevert.

De tapreiniging wordt al door Tapwacht verricht, kan onze club toch de Clubbierkorting krijgen?

Ook als jouw club nu al gebruikt maakt van de reinigingsservice door Tapwacht, kun jij je alsnog aanmelden voor de speciale Clubbierkorting van 7.5% op alle mogelijke kosten bij Tapwacht.


Heeft u een andere vraag, belt u ons dan gerust even op 06 41 888 991.